Φιλανθρωπικό bazaar στο Κτήμα Κοκοτού… Κυριακή 19 Νοεμβρίου

Την Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017 γιορτάζουμε τον Άη Γιώργη τον Μεθυστή.

BazaarKtimaKokotou (5)

 

Με την ευκαιρία αυτή και καθώς τα Χριστούγεννα πλησιάζουν, το Κτήμα Γ. Κοκοτού στη Σταμάτα (www.ktimakokotou.gr) θα υποδεχθεί τους μικρούς και μεγάλους φίλους του, από τις 11:00 έως τις 17:00, για να περάσουν μια ξεχωριστή μέρα στην εξοχή, γνωρίζοντας το κτήμα και τα κρασιά του, και απολαμβάνοντας στιγμές χαλάρωσης με κρασί, φαγητό και πλήθος δραστηριοτήτων στην φύση, όπως:
• Ξενάγηση στο Κτήμα με επίσκεψη στο λαχανόκηπο και εισαγωγή στην πρωτοποριακή μέθοδο της περμακουλτούρας, ένα ολιστικό σύστημα αεικαλλιέργειας που στοχεύει στην αρμονική ενοποίηση του φυσικού τοπίου με τον άνθρωπο.
• Επίσκεψη στον αμπελώνα και το οινοποιείο, καθώς και στον ελαιώνα και τον ορνιθώνα, όπου τα παιδιά μπορούν να δουν τις κότες, τις πάπιες και τα κουνέλια.
• «Μάθημα» γευσιγνωσίας των κρασιών του Κτήματος από τον Wine Communicator, Ted Lelekas.

 

BazaarKtimaKokotou (7)
Παράλληλα, σε στεγασμένο χώρο του κτήματος, θα λάβει χώρα το καθιερωμένο, ετήσιο φιλανθρωπικό bazaar, για την ενίσχυση του Σωματείου «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος». Στο bazaar αυτό θα συμμετέχουν περισσότεροι των 40 εκθετών, με ποικίλα προϊόντα και χειροτεχνίες.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, θα πραγματοποιηθεί λαχειοφόρος αγορά υπέρ του Σωματείου «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος» με πολλά και πλούσια δώρα.
Το Σωματείο «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος» έχει ως σκοπό τη μείωση των παιδικών ατυχημάτων, την άμεση και σωστή αντιμετώπιση των παιδικών τραυματισμών και την αναβάθμιση της νοσηλείας των παιδιών στη χώρα μας*.
Αναλυτικά, οι δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους θα είναι:
- Γευσιγνωσία κρασιών με τον Wine Communicator, Θόδωρο (Ted) Λέλεκα.
- Ξενάγηση στο οινοποιείο και στον αμπελώνα με την οινολόγο του κτήματος Άννα Άγα
- Περιήγηση στο κτήμα, στον ελαιώνα, τον βιολογικό λαχανόκηπο και τον ορνιθώνα.
- Adventure playground από την ecomagination με bungee trampoline, αναρρίχηση, τοξοβολία, εναέριο πέρασμα
- Παιχνίδια στον αμπελώνα και δραστηριότητες με την “Ομάδα 17” και τα “Young Vines” www.youngvines.gr
- Pony rides
- Face painting – εργαστήριο κατασκευών
- Τροχός της τύχης
- Λαχειοφόρος αγορά με πλούσια δώρα και πολλές εκπλήξεις!

BazaarKtimaKokotou (6)
Φιλανθρωπικό bazaar με:
Κρασί, μέλι, παραδοσιακά γλυκά, κοσμήματα, τσάντες, διακοσμητικά, κεριά, χειροποίητες κατασκευές, παιδικά ρούχα, γούρια, κούκλες, χριστουγεννιάτικα στολίδια, διακοσμητικά μπαλόνια, βότανα & μπαχαρικά, τσάι από αρωματικά Ελληνικά βότανα, νοτιοαφρικανικά εδέσματα, σπιτικές μαρμελάδες, ποπ-κορν, μαλλί της γριάς, σύκα Κύμης, φυτικά καλλυντικά , χειροποίητα μακαρόνια, όσπρια, κεραμικά, είδη κήπου & φυτά, μεταχειρισμένα ρούχα, accessoires, σαπούνια από σταφύλι, δίσκοι, ξύλινα παιχνίδια, εικαστικά, δώρα και πολλά άλλα.

BazaarKtimaKokotou (10)

 

Highlights:
Η Aegean Airlines προσφέρει για 4 τυχερούς εισιτήρια μετ’ επιστροφής για όποιον διεθνή προορισμό του δικτύου της επιθυμούν!
Τα πολυτελή ξενοδοχεία Porto Elounda Golf and Spa Resort, το Costa Navarino και το Elatos Resort & Health Club, προσφέρουν δωρεάν διαμονή.
Το St. George Lycabettus, το Avenue Bistro at the Metropolitan Hotel και το The Dalliance House προσφέρουν δωρεάν δείπνο.

BazaarKtimaKokotou (2)

 

Φαγητό
Η Intercatering θα σερβίρει καθ’ όλη την διάρκεια της εκδήλωσης sandwiches, croissants, καφέ, σαλάτες, γύρο, σουβλάκι, πατάτες τηγανητές, κρασί, λουκουμάδες κ.ά. σε λογικές τιμές.

BazaarKtimaKokotou (4)
Το Σωματείο «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος» ευχαριστεί θερμά τους Xορηγούς:
- Εταιρεία Παπαποστόλου Ν. A.E.
- Εταιρεία Latsco Shipping Limited

καθώς επίσης και την εταιρεία Autohellas Hertz, η οποία θα εξυπηρετήσει τους επισκέπτες με δύο minibuses, για την ομαλή πρόσβαση στο Κτήμα, καθώς και τους εθελοντές που θα συμβάλουν καθοριστικά στην επιτυχία της εκδήλωσης.
*Λίγα λόγια για τη δραστηριότητα του Σωματείου «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος»

Η “Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος” έχει ως σκοπό την μείωση των παιδικών ατυχημάτων, την άμεση και σωστή αντιμετώπιση των παιδικών τραυματισμών και την αναβάθμιση της νοσηλείας των παιδιών στη χώρα μας. Τα τελευταία επτά χρόνια το Σωματείο έχει καταφέρει να δημιουργήσει 15 Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών, να αναβαθμίσει 12 Παιδιατρικές Κλινικές, να αναβαθμίσει 3 Παιδιατρικά Ιατρεία, να εξοπλίσει 3 Μονάδες Εντατικής Θεραπείας / ΜΑΦ Νεογνών καθώς και να προσφέρει 547 μηχανήματα στα Παιδιατρικά Νοσοκομεία. Επίσης έχει εκπαιδεύσει 1.389 γιατρούς στην άμεση και σωστή αντιμετώπιση των τραυματισμένων παιδιών και έχει ενημερώσει 41.720 παιδιά και 3.040 γονείς και εκπαιδευτικούς για την πρόληψη των παιδικών ατυχημάτων. Μέχρι σήμερα έχουν ωφεληθεί από το έργο του Σωματείου πάνω από 340.000 παιδιά.

H «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος» έχει βραβευθεί για το έργο της από την Ελληνική Εταιρεία Επείγουσας Ιατρικής και από τους θεσμούς Healthcare Business Awards 2017 και Hellenic Responsible Business Awards 2015 & 2016.

www.pedtrauma.gr

BazaarKtimaKokotou (1)