Αμπελώνες – Οινοποιείο


To 1980 ο Γιώργος και η Αννα Κοκοτού, δημιούργησαν έναν αμπελώνα 70 στρεμμάτων, με τις διεθνείς ποικιλίες, Cabernet Sauvignon, Merlot και Chardonnay, στοχεύοντας στην παραγωγή οίνων υψηλής ποιότητας.

Tα φτωχά σε οργανική ύλη αλλά πλούσια σε ιχνοστοιχεία εδάφη, το υψόμετρο των 450 μέτρων και το έντονο και διασπασμένο ανάγλυφο του Κτήματος Γ. Κοκοτού, συμβάλλουν στη δημιουργία του ιδανικού οινοπεδίου για την παραγωγή εξαιρετικής ποιότητας σταφυλιού, με υψηλά επίπεδα πυκνότητας και ωριμότητας φρούτου, σακχάρων, αρωμάτων και φαινολικών ουσιών.

Οι αμπελώνες καλλιεργούνται με βάση τις αρχές της βιολογικής γεωργίας, με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον και στον καταναλωτή.

Οινοποιείο


Στην καρδιά του αμπελώνα, το μικρής δυναμικότητας οινοποιείο του Κτήματος Γ. Κοκοτού, διαθέτει τον απαραίτητο μηχανολογικό εξοπλισμό προηγμένης τεχνολογίας για την παραγωγή κρασιών εξαιρετικής ποιότητας. Παράλληλα, στην υπόγεια κάβα φιλοξενούνται σε ιδανικές συνθήκες τα γαλλικά και αμερικάνικα δρύινα βαρέλια, όπου παλαιώνουν τα κρασιά του κτήματος.

Γευσιγνωσία


Η γευσιγνωσία ενός κρασιού είναι αναμφισβήτητα μια γοητευτική διαδικασία! Χαρά μας είναι να την κάνουμε εύκολη και κατανοητή για τους επισκέπτες του κτήματος, κάτι σαν παιχνίδι…!

footermap