Επισκέψεις


Το οινοποιείο είναι επισκέψιμο κατόπιν ραντεβού για ξεναγήσεις και γευσιγνωσίες.
Παρακαλούμε να συμπληρώσετε την φόρμα ενδιαφέροντος για να σας ενημερώσουμε για την διαθεσιμότητα και το κόστος.

Η Πρώτη Κυριακή του Μήνα στο Κτήμα Κοκοτού

(από τις 11:00 έως τις 16:00)

Μια ευκαιρία για όλη την οικογένεια να βρεθεί στη φύση σε απόσταση αναπνοής από την πόλη.

Κάθε πρώτη Κυριακή του μήνα, από τον Οκτώβριο και μέχρι τον Μάιο, οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν στους αμπελώνες και τα μονοπάτια του κτήματος, να ξεναγηθούν στο οινοποιείο και την υπόγεια κάβα και να δοκιμάσουν τα κρασιά που παράγονται στο κτήμα.

Παράλληλα, πραγματοποιούνται βιωματικά προγράμματα για παιδιά, με δραστηριότητες ειδικά σχεδιασμένες για την κάθε εποχή, με την ομάδα των μικρών αμπελουργών «YoungVines» (για παιδιά ηλικίας 2-4 ετών) και περιβαλλοντικά παιχνίδια στον αμπελώνα, με την «Ομάδα Δεκαεπτά», (για παιδιά ηλικίας 5-8 ετών). Χρέωση: 10ευρώ/παιδί, διάρκεια 2 ώρες.


Γιορτή του Αη Γιώργη του Μεθυστή

με φιλανθρωπικό bazaar για την ενίσχυση του Σωματείου «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος»
(Την πρώτη Κυριακή του Νοεμβρίου, από τις 11:00 έως τις 17:00).

Φιλανθρωπικό bazaar με συμμετοχή πλήθους εκθετών με ποικίλα προϊόντα και χειροτεχνίες, διοργανώνεται πλέον σε ετήσια βάση στο κτήμα, για την γιορτή του Αη Γιώργη του Μεθυστή, παράλληλα με πλούσιο πρόγραμμα δραστηριοτήτων, για μικρούς και μεγάλους.

Ενδεικτικά αναφέρουμε:

γευσιγνωσία κρασιών, ξενάγηση στο οινοποιείο και τον αμπελώνα, περιήγηση στο κτήμα, τον ελαιώνα, τον βιολογικό λαχανόκηπο και τον ορνιθώνα, pony rides adventure playground, παιχνίδια στον αμπελώνα με την “Ομάδα 17” και τα “YoungVines”.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, πραγματοποιείται λαχειοφόρος αγορά υπέρ του Σωματείου «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος», με πολλά και πλούσια δώρα.

Το Σωματείο «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος» έχει ως σκοπό τη μείωση των παιδικών ατυχημάτων, την άμεση και σωστή αντιμετώπιση των παιδικών τραυματισμών και την αναβάθμιση της νοσηλείας των παιδιών στη χώρα μας.


Young Vines… Οι μικροί αμπελουργοί στο Κτήμα Κοκοτού

Εκπαιδευτικές εκδρομές για σχολεία & ομάδες παιδιών:

Μία ομάδα νέων επιστημόνων σχεδιάζουν και επιμελούνται εκπαιδευτικά προγράμματα με βάση τις δραστηριότητες του κτήματος.

Ο βιολογικός αμπελώνας και το οινοποιείο, ο λαχανόκηπος, ο ελαιώνας, ο μελισσώνας με τα αρωματικά φυτά και ο ορνιθώνας του κτήματος, μετατρέπονται σε χώρους βιωματικής μάθησης για τα παιδιά του νηπιαγωγείου, του δημοτικού και του γυμνασίου.

4 προγράμματα ανάλογα με την εποχή:

 • Πατάμε σταφύλια (Σεπτέμβριος – Οκτώβριος)
  Συμμετοχή στον τρύγο και παραδοσιακό πάτημα των σταφυλιών.
 • Λιομάζωμα (Νοέμβριος)
 • Τα μυστικά του Αμπελώνα
  Ποια είναι τα μυστικά για την παραγωγή ενός ποιοτικού κρασιού;
  Πώς τρέφεται το αμπέλι;
  Ποιους κινδύνους αντιμετωπίζει, πώς μπορεί να προστατευτεί και με ποιους τρόπους;
 • Καλλιέργεια στον βιολογικό λαχανόκηπο

Οργανώστε την επίσκεψη σας


  

* υποχρεωτικό

footermap